SSL Certificaat laten installeren

website-met-beveiligingswaarschuwing
SSL Certificaat aanvragen heeft u begeleiding bij nodig of wilt graag het aanvragen van SSL certificaat uitbesteden. Beiden is bij ons mogelijk.

U heeft ontdekt dat bij het benaderen van uw website, zowel uzelf als uw bezoekers een waarschuwingsmelding krijgt. Op de afbeelding staat er een voorbeeld van. Sommige browsers (bijvoorbeeld google chrome) bestempelen uw website dan als onveilig. Uw bezoekers krijgen dan mogelijk een beveiligingswaarschuwing. Wat u niet merkt is dat uw website lager scoort in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, lager dan voorheen.

Korte technische uitleg:
Websites die voorzien in een beveiligde verbinding doen dit met behulp van een SSL certificaat. SSL certificaten zijn er in allerlei soorten en maten en vertegenwoordigen elk hun waarde, hoog of laag (duurder of goedkoper). Zonder in verder detail te treden over de verschillende soorten certificaten wil ik jullie graag vertellen over een belangrijke verandering sinds 1 januari 2017.
Er is een crypto grafische zwakte in een veel gebruikt ondertekening algoritme (SHA1) aanwezig waardoor een kwaadwillende aanvallen kan uitvoeren en mogelijk beveiligde verbindingen kan afluisteren. Dit is niet zomaar mogelijk, er moet het e.e.a. technisch gebeuren, maar het is mogelijk. Om beveiligde verbindingen te kunnen blijven garanderen en onveilige verbindingen te weren hebben de grote software vendoren zoals Microsoft, Apple en Mozilla besloten om SSL certificaten met een SHA 1 ondertekening algoritme per 1 januari 2017 als onveilig te bestempelen. Dit heeft als functioneel gevolg: een waarschuwing in je browser dat de website die je bezoekt onveilig is (zie figuur).

Wat moet u doen!:
  • een SSL certificaat aanvragen (kosten variëren per gekozen beveiligingsmethode)
  • het ontvangen SSL certificaat op de webhost plaatsen
  • ssl certificaat koppelen aan domeinnaam
  • website verplaatsen naar beveiligde locatie binnen webhost
  • interne omleiding maken van onbeveiligde naar beveiligde locatie
  • ons inschakelen om deze tijdrovende en specialistische dienst voor u uit te laten voeren


Uw website loopt mogelijk risico!
Uw hostingpakket maakt momenteel geen gebruik van een geldig SSL certificaat. Dit betekent dat sommige browsers uw website als onveilig zullen bestempelen, uw bezoekers mogelijk een beveiligingswaarschuwing ontvangen en uw website laag zal scoren in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Wij kunnen voor u een certificaat aanvragen en installeren, neemt u daarvoor contact met ons op. Meer informatie kunt u vinden op de website van de NOS.
© 2007-2018 Winventor iMarketing & WebDesign | Maatwerk - Inventief - Creatief | KvK 04083845 | +31643095324